Akik már olvasták

„A könyv a felnőtt olvasók számára is élvezhető nyelvezettel íródott, a történetek elvarázsolnak, magával ragadnak, minden korosztály számára tanulságosak. Kifejezetten tetszik a mély mondanivaló könnyed hangulatot varázsló köntösben történő tálalása. A könyv olvasása nosztalgikus, megható, elgondolkodtató, vidám, örömteli érzéseket keltett bennem.”

„Ludvigot pillanatok alatt szívébe zárta az egész családunk. Bájos történeteivel fontos, kisgyermekkorban előforduló problémákat, pillanatok alatt gyermeki természetességgel old meg. Szerethető karaktere által meghitt családi beszélgetések kerekedtek egy-egy mese olvasása után. Hiánypótló, nagyon várjuk a folytatást!”

„Amikor olvassuk, valójában nem csak egy egyszerű mesével találkozunk, hanem a sorok mögött komoly, elgondolkodtató mondanivalót fedezhetünk fel.”

„Játékosan, nagyon szerethetően oszlatja el a kisgyermek félelmeit, szorongásait. Semmi agresszió, a játékba való bevonással nevel, tanít, szórakoztat. Ötleteket kínál a történeteken keresztül az önfeledt, közös játékra. Nem csak játékra, gondolkodásra is buzdít. A közös, semmivel sem helyettesíthető játék, játékosság példaértékűen végigvonul a történeteken. Nyelvezete a maga egyszerűségében élvezhető minden korosztály számára. A gyerekek azt a mesét szeretik a legjobban, ami róluk, szeretteikről szól. Újra és újra átélik a mese által nyújtott emlékeket, történeteket, ami – felold, megnyugtat -.Köszönöm, hogy magam és kisunokám társaságában is élvezhettem történeteidet!”

„Ez nem egy „egyszerű”, hagyományos értelemben vett mesekönyv. Sokkal inkább a szülők, de még inkább a gyermekek mindennapi problémáinak, nehézségeinek meseszerű köntösbe öltöztetett közvetítése. Ahogy haladunk előre a történetekben egyre jobban azonosulunk mindannyian a főhőssel (Ludviggal) és a többi szereplővel (apával, anyával, nagyszülőkkel, barátokkal, iskolatársakkal…..), és egyszer csak rádöbbenünk, hogy tulajdonképpen rólunk, mindannyiunkról szól ez a könyv. Nyelvezete mindenki számára érthető, szóhasználata választékos. A mesék mondanivalója pedig igencsak tanulságos. Lehet, hogy többször el kell olvasnunk, hogy a mélyére lássunk a mondanivalónak, de megéri.”

A könyv jól felépített, érdekes történetei kiválóan példázzák a gyermeki lélek sokszinüségét és fergeteges problémamegoldó képességét.

„Magával ragadó, kedves történetek szeretetteljes családi légkörbe szőve. Mi magunk is azonnal belecsöppenünk a eseményekbe. Hétköznapi kalandokról olvashatunk szívmelengető megoldásokkal. Biztos vagyok benne, hogy kedves olvasmánya lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Várjuk a folytatást!”