SZÜKSÉGES ÉRZELMI ALAPOK A MINDENNAPOKHOZ!

HOGY MIBEN SEGÍTHETNEK LUDVIG TÖRTÉNETEI?

–     Kreatív megoldási stratégiák kialakításában a dackorszak kezeléséhez.

–     A rossz álmok, érzések elengedésében.

–     A mindennapos baleseti sérülések feldolgozásában.

–     A vele született adottságok és ezzel együtt, egymás elfogadásában.

–     A szorongás oldásában.

–     A segítségkérés és -nyújtás szabályinak tanításában.

Mindezt végtelenül szerethető, könnyed, életszerű stílusban.

Ludvig egy hihetetlen érzelmi intelligenciával rendelkező kisfiú, aki bravúros könnyedséggel oldja meg az élet adta furcsa helyzeteket. Harmonikus családja, kiegyensúlyozott személyisége végigkíséri gyerekkorát, amire még felnőttként is szeretettel emlékszik vissza. Bár óvodásként szeleburdi kisfiú volt, iskolás korára társait segítő, elfogadó fiúvá cseperedett. Ludvig kedves és szerethető karaktere elkalauzol minket a kisgyermekkori életkori sajátosságokkal járó történetek, valamint a társas érintkezések során felmerülő témák világába. Ezáltal a mesék már a kisgyermekek számára is élvezetesek, ugyanakkor igazán mély, gondolatindító beszélgetések alapjául szolgálhatnak az idősebb korosztály számára is.
A sorozat első kötete hat meséből áll, egy 60 oldalas, 21 x 21 cm méretű, keménykötésű könyvben kapott helyet.

OLVASÓI VÉLEMÉNYEK

„Magával ragadó, kedves történetek szeretetteljes családi légkörbe szőve. Mi magunk is azonnal belecsöppenünk a eseményekbe. Hétköznapi kalandokról olvashatunk szívmelengető megoldásokkal. Biztos vagyok benne, hogy kedves olvasmánya lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Várjuk a folytatást!”

„A könyv a felnőtt olvasók számára is élvezhető nyelvezettel íródott, a történetek elvarázsolnak, magával ragadnak, minden korosztály számára tanulságosak. Kifejezetten tetszik a mély mondanivaló könnyed hangulatot varázsló köntösben történő tálalása. A könyv olvasása nosztalgikus, megható, elgondolkodtató, vidám, örömteli érzéseket keltett bennem.”

„Ludvigot pillanatok alatt szívébe zárta az egész családunk. Bájos történeteivel fontos, kisgyermekkorban előforduló problémákat, pillanatok alatt gyermeki természetességgel old meg. Szerethető karaktere által meghitt családi beszélgetések kerekedtek egy-egy mese olvasása után. Hiánypótló, nagyon várjuk a folytatást!”

„Amikor olvassuk, valójában nem csak egy egyszerű mesével találkozunk, hanem a sorok mögött komoly, elgondolkodtató mondanivalót fedezhetünk fel.”

„Játékosan, nagyon szerethetően oszlatja el a kisgyermek félelmeit, szorongásait. Semmi agresszió, a játékba való bevonással nevel, tanít, szórakoztat. Ötleteket kínál a történeteken keresztül az önfeledt, közös játékra. Nem csak játékra, gondolkodásra is buzdít. A közös, semmivel sem helyettesíthető játék, játékosság példaértékűen végigvonul a történeteken. Nyelvezete a maga egyszerűségében élvezhető minden korosztály számára. A gyerekek azt a mesét szeretik a legjobban, ami róluk, szeretteikről szól. Újra és újra átélik a mese által nyújtott emlékeket, történeteket, ami – felold, megnyugtat -.Köszönöm, hogy magam és kisunokám társaságában is élvezhettem történeteidet!”

„Ez nem egy „egyszerű”, hagyományos értelemben vett mesekönyv. Sokkal inkább a szülők, de még inkább a gyermekek mindennapi problémáinak, nehézségeinek meseszerű köntösbe öltöztetett közvetítése. Ahogy haladunk előre a történetekben egyre jobban azonosulunk mindannyian a főhőssel (Ludviggal) és a többi szereplővel (apával, anyával, nagyszülőkkel, barátokkal, iskolatársakkal…..), és egyszer csak rádöbbenünk, hogy tulajdonképpen rólunk, mindannyiunkról szól ez a könyv. Nyelvezete mindenki számára érthető, szóhasználata választékos. A mesék mondanivalója pedig igencsak tanulságos. Lehet, hogy többször el kell olvasnunk, hogy a mélyére lássunk a mondanivalónak, de megéri.”

A könyv jól felépített, érdekes történetei kiválóan példázzák a gyermeki lélek sokszÍnüségét és fergeteges problémamegoldó képességét.